Cititi cu atentie instructiunile de montaj chiar daca sunteti un mecanic experimentat.

FAZELE DE CONTROL PREALABIL MONTAJULUI TURBO:

Controlati conductele flexibile ale alimentarii cu ulei!
Demontati conducta de alimentare cu ulei si controlati-o. Curatati conducta. Daca constatati cea mai mica urma de infundare sau de deteriorare, conducta de alimentare trebuie inlocuita imediat. Nu utilizati niciodata pasta de lipit sau etansare.

Inlocuiti uleiul!
Nu uitati sa inlocuiti uleiul de motor si filtru de ulei. In caz contrar, turbina risca sa fie deteriorata. Un ulei vechi sau ancrasat impiedica gresarea corespunzatoare a mecanismului interior si provoaca daune rulmentilor si arborelui.

Controlati conductele flexibile ale returului de ulei!
Demontati conducta de retur a uleiului si controlati-o. Daca constatati cea mai mica urma de infundare sau deteriorare, conducta de ulei a returului trebuie inlocuita imediat. Verificati totodata daca aceste nu sunt ciupite. Nu utilizati niciodata pasta de lipit si etansare.

Controlati aerisirea carterului!
In numeroase cazuri, aerisirea carterului este racordata la conducta de alimentare cu aer a turbo-ului. O aerisire infundata provoaca probleme de retur al uleiului la nivelul turbosuflantei. Asigurati-va deci ca aerisirea carterului sa fie perfect degajata.

Controlati starea motorului!
Daca motorul este intr-o stare necorespunzatoare, acest fapt va avea influenta asupta turbinei. In fapt, presiunea scazuta in blocul motor antreneaza scurgeri de ulei la nivelul turbinei. Turbina va sufla acest ulei in directia motorului, fapt care va genera o combustie incompleta.

Controlati conductele de aer!
Montati intotdeauna un filtru de aer nou si curatati conducta flexibila a aspiratiei de aer. Daca un racitor (cooler) intermediat este instalat, eventualele reziduuri de ulei trebuie indepartate. Conducta flexibila de la turbina spre motor trebuie de asemenea controlata cu grija.

Verificati presiunea uleiului!
Utilizati o tava curata pentru a colecta uleiul folosit din conducta de alimentare cu ulei. Porniti motorul pana cand cca. 300ml de ulei se elimina din conducta de alimentare. Aceasta operatiune este suficienta pentru eliminarea reziduurilor fara a deteriora turbina.

FAZELE DE CONTROL DUPA MONTAJUL TURBO.

Fixarea pe colector
Colectorul de evacuare poate totusi contine reziduri metalice provenite din turbina anterioara. Acestea trebuie sa fie eliminate. Un colector care prezinta fisuri risca sa deterioreze turbina noua. Verificati cu atentie acest punct.

Scoateti toate capacele de inchidere!
Capacele de inchidere s-au montat pe turbina pentru a prevenii intrarea unor obiecte in timpul transportului. Acestea trebuie indepartate, cel mai important fiind capacul care obtureaza alimentarea cu ulei.

Verificati alimentarea cu ulei!
Montati alimentarea cu ulei cu atentie. Pentru a face acest lucru, asigurati-va ca nu poate patrunde murdarie in carcasa centrala a turbinei. Porniti motorul pentru un minut, fara a lasa sa se activeze turbina. Apoi lasti motorul sa functioneze la relanti 5-10 minute.

Verificati racordurile!
In timpul testului, ridicati incet regimul de functionare al motorului si verificati toate racordarile pentru a detecta eventualele scurgeri. Cand motorul este cald, re-strangeti toate asamblarile bulonate (prin suruburi).

Verificati presiunea in turbo!
Utilizati un manometru pentru a controla presiunea in turbo. Aceste manopetre se gasesc in lista reperelor noastre. Reglajul actuatorului (supapei de control) a fost deja facut in atelierele producatorului.

Verificati sistemul de vacuum!
Utilizati pistolul de vacuum pentru a controla furtunele si electrovalvele de vacuum. O electrovalva (convertor presiune turbocompresor) blocata poate produce rapid daune turbosuflantei. Verificati furtunele de vacuum, acestea pot prezenta fisuri care duc la un control necorespunzator al actuatorului (supapa de control).

ATENTIE!!!
Orice problema intampinati pe perioada montajului si dupa, o puteti raporta serviciului nostru de relatii cu clientii.
Nu ezitati sa o faceti! Va putem ajuta cu sfaturi si instructiuni de montaj.